Сьогодні відзначають День Рідної мови

Міжнародний день рідної мови (англ. International Mother Language Day) – день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на XXX сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 1999 року в Парижі.

Дата для Дня рідної мови була вибрана на згадку про трагічні події, що сталися в Бангладеш 21 лютого 1952 року. Тоді від куль поліціянтів загинули студенти, котрі вийшли на демонстрацію на захист своєї рідної мови бенгалі, вимагаючи визнати її однією з державних мов країни. Відтоді ця дата у Бангладеш стала днем полеглих за рідну мову, а весь світ відзначає День рідної мови.

Спільно з Бібліотекою КПІ ми підготували для вас невеличку вікторину з відкритими запитаннями, які визначать, наскільки ви володієте знаннями специфічних правил української мови (наголос та лексична помилка), адже їх знання визначає чистоту вашого мовлення.

Серед учасників, які наберуть найбільшу кількість балів ми випадковим чином оберемо переможця (random.org), який отримає пам’ятний подарунок від ДНВР та Бібліотеки КПІ (для участі в конкурсі необхідно бути підписником каналів ДНВР та Бібліотеки).

Для участі у вікторині відповідайте на запитання у гугл-формі.
Дедлайни:
• пройти вікторину можна до 23 лютого (включно).
• 24 лютого — оголошення переможців.

Пам’ятайте, що мова — ДНК нації!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *