Карантин 2020-2021 в КПІ (09.05.2021, новини за тиждень)

Щоденна кількість нових випадків захворювання на COVID-19 в країні значно зменшилась порівняно з попередніми тижнями. Протягом тижня було виявлено близько 3-9 тисяч нових випадків захворювання за добу.

▫️ Наразі в Україні триває другий етап вакцинації, в межах якого вакцинують людей з надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тих, хто надає медичні послуги. За минулий тиждень щеплено 108 698 осіб. Станом на 10 травня першою дозою вакциновано 864 089 осіб,

▫️ 8 травня з «червоної» зони епідемічної небезпеки поширення COVID-19 була виведена останню область – Сумська! Наразі в більшості регіонів України встановлено «червоної» рівень небезпеки. Більше про рівні.

▫️ 26.04.2021 у КПІ ім. Ігоря Сікорського розпочався запис на вакцинацію від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, для викладачів та співробітників університету у КНП «Київська міська студентська поліклініка» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Вакцинація буде здійснюватися вакциною AstraZeneca-SKBio.

▫️ Команда науковців КПІ з проєкту «ФОРСАЙТ COVID-19» разом з Інститутом епідеміології та інфекційних хвороб розробили прогноз «АНАЛІЗ ВПЛИВУ ВАКЦИНАЦІЇ НА ЗАТУХАННЯ ПАНДЕМІЇ В УКРАЇНІ І СВІТІ».

▫️ Вакцинація студентів: відповідно до підписаного меморандуму про співпрацю між КПІ та КМСП, студенти КПІ, які мають хронічні захворювання, досягнули 18 років та проживають в студмістечку / кияни / жителі області зможуть вакцинуватися від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 після вакцинації співробітників університету. Додаткову інформацію та форму реєстрації буде розміщено на каналі ДНВР (https://t.me/dnvr_31) після хвилі вакцинації співробітників. Усім іншим категоріям студентів рекомендуємо записатися на вакцинацію через додаток Дія або контакт-центр МОЗ – деталі тут.

Стало відомо, що у КПІ на COVID-19 захворіли:
• 05.05.2021: 2 викладачі ФЕА (20 корпус), без контактних; на самоізоляції.
• 06.05.2021: 1 працівник ІСЗЗІ (27 корпус), без контактних; на самоізоляції.

Ретельно дотримуйтесь правил безпеки: якщо неможливо дотримуватись фізичного дистанціювання – ретельно дотримуйтесь правил респіраторного захисту (носіть маски, якщо неможливо дотримуватися дистанції!), гігієни рук (ретельно мийте милом або обробляйте дезінфікуючим розчином) та провітрюйте приміщення. Вони є ключовими заходами безпеки!

З питаннями сюди. Або пишіть безпосередньо головному лікарю КМСП. Здоров’я вас та оточуючих залежить від кожного з нас!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *