Сьогодні відзначають День Гідності та Свободи

День Гідності та Свободи – свято, яке відзначається в Україні щороку 21 листопада на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Свято встановлене згідно з указом Президента України «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…».

До цього важливого дня ми підготували для вас статтю про участь і роль київських політехніків у революціях 2004-го та 2014-го року.

Також, до Дня Гідності та Свободи у холі Бібліотеки КПІ відкрито фотовиставку “Майдани і КПІ”. На представлених роботах ви можете побачити найемоційніші моменти, пов’язані з участю наших студентів, викладачів та співробітників у боротьбі за свої права. Відвідування виставки можливе виключно при дотриманні всіх санітарно-епідеміологічних вимог. Експозиція триватиме протягом місяця. До 27 листопада ви можете переглянути пам’ятні фотографії онлайн.

Ми бажаємо вам миру! Пишаємось нашими героями, нашими захисниками, нашою Батьківщиною! Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *