Карантин 2020-2021 в КПІ: ВАКЦИНАЦІЯ (05.05.2021)

За минулий тиждень нових випадків захворювання на COVID-19 в КПІ ім. Ігоря Сікорського не виявлено. Кількість хворих продовжує активно зменшуватись. Проте ми не втрачаємо пильність, адже після аналогічного покращення взимку кількість нових випадків за добу стрімко зросла.

26.04.2021 у КПІ ім. Ігоря Сікорського розпочався запис на вакцинацію від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, для викладачів та співробітників університету у КНП «Київська міська студентська поліклініка» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Вакцинація буде здійснюватися після 11.05.2021, відповідно розроблених графіків, очікуйте повідомлень від керівників підрозділів. Наразі зареєструвались 1800 співробітників університету. Вимоги до файлу (для включення в графік) дивіться тут.

Вакцинація буде здійснюватися вакциною AstraZeneca-SKBio. Дана вакцина виробляється в Південній Кореї та є взаємозамінною для індійського препарату AstraZeneca-Covishield. Для щеплення необхідно мати з собою паспорт та код (або ID-картку). Після щеплення передбачено видачу довідку встановленого зразка. Реванкцинація буде проведена не раніше, ніж через 12 тижнів після першої дози.

Команда науковців КПІ з проєкту «ФОРСАЙТ COVID-19» разом з Інститутом епідеміології та інфекційних хвороб розробили прогноз «АНАЛІЗ ВПЛИВУ ВАКЦИНАЦІЇ НА ЗАТУХАННЯ ПАНДЕМІЇ В УКРАЇНІ І СВІТІ» (http://wdc.org.ua/uk/covid19-vaccination-impact-on-attenuation). Дослідження ґрунтується на головному висновку нещодавньої доповіді McKinsey&Company про те, що визначальним засобом подолання пандемії COVID-19 є масове щеплення населення. Згідно дослідження, Україна відноситься до країн 4-го кластеру, за умови збереження існуючих темпів вакцинації, ризикуючи не подолати пандемію у 2022 р. та перейти до колективного імунітету лише у 2023 р.

Вакцинація студентів: відповідно до підписаного меморандуму про співпрацю між КПІ та КМСП, студенти КПІ, які мають хронічні захворювання, досягнули 18 років та проживають в студмістечку / кияни / жителі області зможуть вакцинуватися від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 після вакцинації співробітників університету. Додаткову інформацію та форму реєстрації буде розміщено на каналі ДНВР https://t.me/dnvr_31 після хвилі вакцинації співробітників.

Нагадуємо, травневі вихідні – не привід розслаблятися. Дотримуйтесь вимог карантину та будьте соціально відповідальними – здоров’я вас та оточуючих залежить від кожного з нас! Якщо неможливо дотримуватись фізичного дистанціювання – ретельно дотримуйтесь правил респіраторного захисту, гігієни рук та провітрюйте приміщення. Це є ключовими заходами безпеки!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *